De paradox van diversiteit

Chronisch tekort aan goed geschoold IT-personeel

Chronisch tekort aan goed geschoold IT-personeel Diverse teams presteren beter en zijn innovatiever. Veel Nederlandse IT-bedrijven weten dit en hebben diversiteit hoog op de agenda staan. Maar Nederland heeft een chronisch tekort aan goed geschoold IT-personeel, en helemaal aan technische vrouwen. Daar ligt een belangrijke rol voor de overheid en het onderwijs, vindt Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT. “Informatica moet worden verankerd in het Nederlandse onderwijs.”

Diverse teams presteren beter en zijn innovatiever. Veel Nederlandse IT-bedrijven weten dit en hebben diversiteit hoog op de agenda staan. Maar Nederland heeft een chronisch tekort aan goed geschoold IT-personeel, en helemaal aan technische vrouwen. Daar ligt een belangrijke rol voor de overheid en het onderwijs, vindt Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT. “Informatica moet worden verankerd in het Nederlandse onderwijs.

ICT is de aanjager van economische groei en de oplossing voor maatschappelijke thema’s en vraagstukken. Iedere sector digitaliseert met een enorme snelheid. “Dat betekent dat ICT in het hart van de samenleving zit en dat je daar onderdeel van wilt zijn als mens”, zegt De Bruijn. Helaas loopt het heersende beeld van technologie hopeloos achter op de realiteit. Veel mensen, voornamelijk vrouwen en meisjes, kiezen niet voor een baan in de ICT omdat het imago van de sector heel technisch en stoffig is. Toch heeft de sector meer vrouwen nodig, om zo te kunnen zorgen voor diverse teams. Uit onderzoek blijkt dat wanneer mannen nieuwe producten ontwikkelen, de producten worden gezien als innovatief en high-tech. Vrouwen maken juist producten die gebruiksvriendelijk, mooi, klein en stil zijn. “Voeg die competenties samen en je krijgt een waanzinnig product.

Toch heeft De Bruijn het liever niet specifiek over dat er meer vrouwen in de ICT-sector moeten komen. “Het risico bestaat dat er snel gegeneraliseerd wordt. Geloof me, als ik een baan zou krijgen puur om het feit dat ik een vrouw ben, zou ik al niet meer hoeven. Ik ben dan ook helemaal geen voorstander van quota. Ik wil beoordeeld worden op mijn competenties.” Ze geeft aan dat daar gelijk een paradox in schuilt, want ze wil ook niet ‘one of the guys’ zijn. “Dat wil ik als mens niet. Iedereen heeft zijn eigen kracht en vaardigheden. Dat maakt een divers team sterk, niet de hoeveelheid vrouwen of mannen.”