Efficiënt en effectief werken met workflow automatisering

Alle taken, softwareoplossingen en medewerkers op elkaar afgestemd

Processen stroomlijnen en automatiseren staat bij veel organisaties centraal. Deze trend begon tijdens de crisis, maar ook nu de meeste markten weer aantrekken is dit nog steeds een hot topic. Daarbij wordt vaak de hulp van de IT-Manager ingeroepen. Bijvoorbeeld voor nieuwe software om het werk van de business te versoepelen. Slimme bedrijven vragen de IT-Manager eveneens hoe processen gestroomlijnd en geautomatiseerd kunnen worden. Zodat de business meer overzicht krijgt en een snellere time-to-market realiseert. Hoe kunnen IT-Managers workflow automatisering inzetten om de bedrijfsprocessen te optimaliseren?

Wat is worflow automatisering?

Kost het invullen van formulieren in een goedkeuringsproces teveel tijd? Haken klanten af doordat ze te lang moeten wachten op de juiste informatie of documenten? Krijg je geen antwoord op een mail die je naar een collega hebt gestuurd, maar is zijn informatie wel cruciaal voor de volgende stap in jouw proces? Dit zijn zomaar een handvol voorbeelden die ontstaan als workflows en de automatisering ervan niet op orde zijn.

Wokflow automatisering draait om het in kaart brengen en automatiseren van bedrijfsprocessen. Welke verantwoordelijkheden en taken moeten achtereenvolgens uitgevoerd worden? Wie is hier verantwoordelijk voor? Welke databronnen en systemen zijn hier ondersteunend bij nodig? Door het automatiseren van deze processen via workflows, bespaart de organisatie tijd en worden er minder fouten gemaakt. Dit leidt tot een efficiëntere en effectievere werkwijze.

Ontdek alles over het gebruik van workflow automatisering

In het whitepaper ‘Efficiënt en effectief werken met workflow automatisering’ lees je hoe de IT-afdeling de bedrijfsprocessen kan automatiseren. Het whitepaper behandelt:

  • 5 redenen om aan de slag te gaan met workflow automatisering
  • Hoe kun je workflows bouwen?
  • Welke afdelingen kunnen hierbij baat hebben?
  • Is dit wat voor jouw organisatie?
  • Hoe helpt workflow management te voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens?

Dit whitepaper is gratis te downloaden.

workflow automatisering