Maak van ons Xperwise úw Xperwise

×
 • Digitalisering
 • Financieel
 • Organisatie management
 • Personeelsmanagement
 • Wet- en regelgeving
 • Flexibel werken
 • Duurzaamheid
 • Mobiliteitsmanagement
×

Eerste aflevering Queens of the Jungle scoort onder weekgemiddelde SBS

  Duits grondwettelijk hof wijst bezwaren tegen ondertekening CETA af

   Nobelprijswinnaar en toneelregisseur Dario Fo (90) overleden

    Zwaar materieel voor redding van olifanten

     Samsung ontving 23 meldingen van Note 7-problemen in VS na terugroepactie

      Nederland volgend jaar al deels afhankelijk van stroomimport

       Terpstra vindt dat Qatar mogelijkheden niet benut met WK-parcours

        NVJ wil onderzoek naar intimidatie binnen media na bedreiging Panorama

         Syb van der Ploeg pleit voor Friese invloed in The Passion

          The Passion 2017 wordt opgenomen in Leeuwarden

           Justin Theroux gecast in nieuwe film van zoon David Bowie

            Curaçao kwalificeert zich voor het eerst voor Gold Cup

             CO2-uitstoot in Nederland daalt sneller dan verwacht

              Vlakke stand voor Amsterdamse beurs

               Cas Jansen kreeg meer vrijheid door supermarktreclames

                Carlo Boszhard en Lucille Werner keren terug in eenmalige Maestro-special

                 Dumoulin en Van Emden vrezen hitte op 'sfeerloos WK'

                  Gerard Hofmeijer

                  Expert in het lokaliseren van,- en het in contact treden met de juiste investeerder voor een Ondernemer en de begeleiding daarbij totdat de daadwerkelijke investering heeft plaatsgevonden.

                  Wil jij die omzet wel?

                  Wil jij die omzet wel? Wat een rare vraag Gerard! Ik ben allang blij dat ik er omzet bij kan krijgen! Toch zit er meer achter deze vraag, dan dat je misschien in 1e instantie zou denken! Wat dan, lees maar…

                  1 op de 100, wat gaat er toch mis met een financieringsaanvraag?

                  Deze week werd ik door het lezen van de inhoud van een 2 tal mails, herinnert aan het feit dat, hoeveel financierinsaanvragen uiteindelijk toch stranden! Vandaar deze blog. En er is al zoveel geschreven over een financieringsaanvraag, zul je denken! Ja veel onzin, over hoelang je pitch mag zijn, of dat alles ook beslist wordt in 1 minuut. 

                  Retrade, Google kent het woord niet, jij moet het echter wel kennen!

                  Ik heb geen idee hoeveel onderhandelingen er dagelijks wereldwijd plaatsvinden. Het moeten er in de honderdduizenden zijn! Misschien weet jij wel het juiste antwoord? En hoewel we allemaal weten dat onderhandelingen nodig zijn om te komen tot een overeenstemming, hebben de meeste mensen, ook Ondernemers, niet het geringste idee dat een ‘handshake’ of een getekende ‘termsheet‘ in feite nog niks voorstelt! Niet voordat je het verkregen geld hebt uitgegeven of het onderwerp van de onderhandeling in je bezit hebt!

                  Duncan, van ruilen komt huilen, dat wist je toch?

                  Nee hoor, het is niet zo dat we nu morgen met de collectezak voor Duncan Stutterheim rond moeten. (Voor zover mij bekend!) Toch is het behoorlijk pijnlijk als het je overkomt, daarvoor ga je tenslotte geen deal aan! Duncan, één gratis advies voor jou. Haal de volgende x de juiste adviseurs binnen, dan blijf je de lachende derde!

                  Zelfverrijking, of zorgen dat je door kunt?

                  Geld verdienen en dan met name hoeveel, blijft in Nederland altijd een welkom onderwerp voor een discussie. Zeker wanneer het anderen betreft dan onszelf!

                  Investeerder kwaad

                  Investeerder of Ondernemer, slechts weinigen hangen de vuile was buiten! Winnaar of verliezer, ongein moet koste wat het kost, binnen blijven! Bijgaande situatie geeft sinds lange tijd echter een ander inzicht!

                  Crowdfunding en het rendement

                  Met dank aan het bureau Douw & Koren, mochten wij dit afgelopen weekend kennis nemen van de jaarontwikkelingen, aangaande Crowdfunding en specifiek de ontwikkeling hier in Nederland.

                  Geïnvesteerd wordt er in jou, en in jouw team!

                  Al 4 jaar lang heb jij jezelf veel, niet alles, maar wel heel veel ontzegd! De afgelopen 3 jaar is bijvoorbeeld de vakantie er simpelweg “bij ingeschoten”! De stand op je spaarrekening is aardig terug op het niveau, toen je deze in gebruik nam! (n.l. 20 jaar geleden!) En nu, nu is het dan eindelijk zover!

                  Hoe vind ik nu een koper voor mijn bedrijf?

                  Veel Ondernemers die al een tijdje rondliepen met het plan om hun bedrijf van de hand te doen, hebben de afgelopen 7 jaar weinig tot geen voortgang kunnen boeken om dit plan handen en voeten te geven.

                  Daarom haakt een overnamekandidaat af

                  De investeringsbereidheid van ondernemers daalt, naar mate de leeftijd van de ondernemer stijgt. Gemiddeld verwacht één op de tien ondernemers tot 50 jaar de komende twaalf maanden te investeren.

                  Een succesvolle Crowdfunding campagne! En dan?

                  Ik moet eerlijk bekennen dat de oorsprong van dit blog, ligt bij een blog wat ik zaterdag las, geschreven door het advocatenkantoor Wragge Lawrence Graham & Co (WLG), één van top advocatenkantoren in Canada.

                  De bank belde, ze willen (nog) meer zekerheden van ons

                  Gerard, de bank belde, ze willen (nog) meer zekerheden van ons! Wat moet ik daar nu (weer) mee? Instemmen of …?

                  Geen duidelijk ja van een financier is een nee voor mij

                  Soms lijkt het, ik zeg bewust lijkt het, dat de investeerder om maar in gesprek te blijven en misschien een aantal investeringen tegen elkaar af te wegen om dan nog maar weer eens aanvullende (financiële) informatie bij de Ondernemer op te vragen. Ik weet, zeker in de hoek van de traditionele financiers dat partijen moeite hebben om NEE te zeggen, het zou mogelijk de relatie kunnen verstoren als wij deze Ondernemer niet gaan financieren!

                  Zorg dragen voor jouw investeerder!

                  Wanneer je na een (lange) zoektocht, zonder of met onze hulp, de juiste investeerder hebt gevonden, komen er bij het (verder) aansturen van jouw onderneming een aantal taken en verantwoordelijkheden bij! Taken, verantwoordelijkheden, hoe klein of hoe groot je onderneming ook is, die overeenkomen met de taken van een bestuurder van een beursgenoteerde onderneming. Nee veelal hoeft het niet zo officieel als deze mensen dat wel moeten, maar wel met dezelfde doelstelling en dan hebben wij het met name over het informeren van je investeerders.

                  Waarom elke ondernemer zou moeten Crowdfunden

                  Het is jullie vast opgevallen dat ik mijn enthousiasme voor Crowdfunding niet onder stoelen en of banken steek! intern heeft het dusdanig veel stof doen opwaaien, dat ik daarop ons verdienmodel heb aangepast.

                  Welke financieringsvorm past bij u?

                  Veel ondernemers ervaren toch vaak binnen 2 – 3 jaar dat de financieringsmogelijkheden en de omvang waarvoor ze hebben gekozen, niet echt de juiste was. Mogelijk heeft het te maken met de manier waarop we zijn opgevoed, misschien is het een mentale denkfout! Toch kent onze praktijk voldoende voorbeelden van ondernemers die na verloop van tijd toch moeten erkennen dat de financieringsmogelijkheden die ze hebben gemaakt, niet echt de meest ideale was.

                  GEEF FEEDBACK