Maak van ons Xperwise úw Xperwise

×
  • Digitalisering
  • Financieel
  • Organisatie management
  • Personeelsmanagement
  • Wet- en regelgeving
  • Flexibel werken
  • Duurzaamheid
  • Mobiliteitsmanagement
×

Redactie Xperwise

Xperwise is hét B2B-platform waarop bedrijven en professionals uit het MKB kennis delen over thema’s als digitalisering, flexibel werken, fusie en overname en dergelijke. De aangeboden content belicht deze thema’s veelal vanuit het perspectief van verandermanagement. Zeker als je bedrijf aan de vooravond van een grote verandering staat, wil je als betrokkene goed geïnformeerd worden. Op Xperwise bundelen de experts hun kennis en vind je dus uitgebreide content in de vorm van artikelen, whitepapers, blogs en video’s over vrijwel alle organisatievraagstukken.

prev
next

Is 10GbE nodig bij virtualisatie?

Omdat servers en devices zijn geconsolideerd in één of misschien slechts enkele fysieke systemen, begint de traditionele 1 Gb koperlijn tegen zijn limiet aan te lopen. Om dat te vervangen door fibre is voor kleinere organisaties ondoenlijk, terwijl ze steeds meer smachten naar enterprise-capaciteit. Gelukkig dat de standaarden voor koperverbindingen zich ook hebben doorontwikkeld. NETGEAR staat aan het front van de strijd om 10 Gb naar het mkb te brengen.

Markt voor servervirtualisatie

Of het nu gaat om het netwerk, de desktops of de applicaties; binnen de ‘IT-stack’ is er geen onderdeel meer te vinden dat niet wordt gevirtualiseerd. De grootste aandelen in virtualisatieoplossingen zien we echter nog altijd binnen de markt voor servervirtualisatie. Welke spelers delen hier de lakens uit? En wat zijn de ontwikkelingen waar de partners rekening mee moeten houden?

Virtualisatie versneld nieuwe vormen van telefonie

Virtualisatie is techniek die veel zaken mogelijk maakt, terwijl bedrijven die eigenlijk niet bepaald spannend vinden. De tijd dat bedrijven on-premise telefooncentrales en stapels servers in een kast hadden voor ICT- en telecomdiensten is voorbij.

Domeinnamen zijn voor ondernemers onmisbaar

Een eigen naam zorgt voor betere vindbaarheid op het internet, heeft in het e-mailverkeer een professionelere uitstraling en kan in een oogopslag laten zien wat de ondernemer doet. Domeinnamen kennen echter ook beperkingen. Elke naam kan binnen een Top Level Domain (TLD) maar een keer worden geregistreerd. Is de gewenste naam binnen het TLD .nl reeds vergeven, dan moet worden uitgeweken naar een ander TLD.

De vier groeigebieden van security

Van alle ICT-markten is die voor security misschien wel de meest dynamische. De groeiende complexiteit van omgevingen, de opkomst van cloud computing, mobiele platformen, big data en Internet of Things (IoT) heeft grote impact gehad op hoe vraagstukken worden aangepakt. Cybercriminelen krijgen hierdoor immers steeds meer mogelijkheden om hun weg te vinden naar informatie en systemen waar ze bij weg moeten worden gehouden. Dit vergt een enorme innovatiekracht van leveranciers, die hun aandacht constant moeten verleggen naar wat criminelen doen of in de nabije toekomst gaan doen. Voor resellers is het leveren van security mede hierdoor een uitdaging.

Problemen met de Modelovereenkomst

Een nieuw systeem van overeenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer vervangt de VAR. Deze overeenkomsten bieden zekerheid vooraf over de gevolgen voor loonheffing. Opdrachtgever en opdrachtnemer nu samen verantwoordelijk voor (het beoordelen van) de arbeidsrelatie en eventuele aanspraken achteraf. Bijvoorbeeld wanneer de Belastingdienst een dienstverband constateert.

Intel IOT Roadshow Amsterdam

Op 23 en 24 april zet de Intel® IoT Roadshow voet aan wal van A Lab Amsterdam. De Intel® IoT Roadshow bestaat uit allerlei evenementen om creatieve IoT projecten te creëren met de Intel® Edison development board.

Gemakkelijker met een arbeidsbeperkte in zee gaan

Het Werkbedrijf is een nieuw samenwerkingsverband tussen gemeenten in de regio, het UWV, BREED en instellingen voor arbeidsmatige dagbesteding. Daarmee is het hele landschap van instituties, systemen en regelingen op het gebied van werkvoorziening onder één dak terecht gekomen. Directeur Ina Hol vertelt er bevlogen over.

Duurzame arbeid is gezonde winst

Duurzame arbeid, mensen vitaal in het arbeidsproces houden, is gezonde winst voor werknemer en werkgever. Zes arbeidsdeskundige kwamen bij Adaptics bijeen om over het inspirerende onderwerp van gedachten te wisselen.

Jong en ondernemend Den Haag verandert Private Banking

Steeds meer Haagse ondernemers verkopen rond hun veertigste levensjaar hun succesvolle bedrijf. Veel van hen zijn heel trots op wat ze hebben neergezet, constateert Martijn Storsbergen, kantoordirecteur van ABN AMRO MeesPierson Den Haag.

Ronde tafel financiële en juridische sector

De financiële en juridische sector mag een turbulente tijd achter de rug hebben, voor de gespreksdeelnemers die voor Hét Ondernemersbelang bij Maaldrink Notarissen aanschoven is de crisis zelfs geen slechte herinnering. Sterker nog: zij vormde juist een kans voor herijking, innovatie en een sprong voorwaarts naar nog betere service.

De toekomst tijdig in familiebedrijf brengen

Dat er veel behoefte is aan informatie over de organisatie rond familiebedrijven bleek uit de grote animo. Twee groepen van ongeveer veertig deelnemers werden bij BDO accountants gastvrij ontvangen. “Ik heb wel wat te doen.” Was één van de reacties van de deelnemers na afloop van de masterclass bij BDO accountants over familiebedrijven. Een beeld van herkenning was er bij de deelnemers over de problemen die kunnen ontstaan als de harmonie binnen het familiebedrijf ontbreekt.

Financiering in een nieuw jasje

‘Vroeger’ verkreeg men een financiering bij een bank, de overeenkomst werd door de bank opgesteld en veel onderhandelingsruimte was er niet. Tegenwoordig is dit anders. Bedrijven richten zich op andere manieren van financiering van hun bedrijfsactiviteiten. In dat kader kan worden gedacht aan bitcoin, crowdfunding, private equity funds, pensioenfondsen, verzekeraars, maar ook particulieren grijpen (met succes) om zich heen in de financiële wereld.

Ronde tafel financiële en juridische dienstverlening

Van wantrouwen naar vertrouwen; het scheelt maar een paar letters maar is in werkelijkheid een intensief proces. En noodzakelijk, vinden de acht zakelijke dienstverleners met wie Baart Koster in gesprek ging bij gastheer Demenint Kienhuis notariaat in Haarlem.

Overweeg een VBI!

“Je zult je bedrijf maar hebben verkocht voor miljoenen en de opbrengst rendeert totaal niet!” De stem van Ronald galmt door het kantoor van zijn fiscalist. Ronald is 60 jaar en heeft onlangs zijn bedrijf verkocht. Om precies te zijn: zijn holding heeft de twee werkmaatschappijen verkocht. De verkoopopbrengst is belastingvrij in zijn holding gevloeid. Ook privé is Ronald meer dan liquide met bijna 2 miljoen aan spaargeld en effecten in box 3. En nu?

VoIP en UC&C Dossier van Sellair

Het VoIP en UC&C Dossier gaat over de impact en kansen van VoIP en Unified Communications voor IT- en telecomresellers. De redactie zoomt heel specifiek in op onderwerpen voor spelers die er nu en in de toekomst toe doen, trends voor de komende jaren en houdbare verdienmodellen. Uiteindelijk gaat het om de eindklanten die steeds op zoek zijn naar de best passende oplossingen en daarvoor moeten kunnen vertrouwen op ICT-dienstverleners met kennis van zaken. Dat dit best lastig kan zijn, blijkt wel uit het artikel ‘Na 20 jaar vliegt VoIP in de hoogste versnelling’ (pagina 44-45) van Rob Kurver die ingrijpende veranderingen in de telecomsector in de afgelopen twee decennia beschrijft. Er staan de komende jaren meer dan ooit belangrijke uitdagingen voor de deur voor zowel operators en leveranciers als voor distributeurs en resellers van ICT- en telecomdiensten.

Tips voor interne bedrijfsvoering

Stap als ondernemer geregeld uit de waan van de dag. Laat je doelen resoneren in het bedrijf. En sta er regelmatig bij stil of je iets nog leuk vindt. Tips van vijf tafelgenoten die praten over interne bedrijfsvoering.

GEEF FEEDBACK
Xperwise. A wise choice for experts
Copyright 2016 Xperwise B.V.