Is jouw bedrijfsinformatie veilig en logisch gestructureerd?

Logisch en veilig delen, opslaan en ontsluiten van documenten

Steeds vaker gebeurt het dat bestanden digitaal worden opgeslagen, ontsloten en gedeeld met anderen. Toch hebben veel organisaties hier geen helder beleid voor opgesteld en/of stellen ze niet de juiste tools ter beschikking voor hun werknemers.

Problemen…

Dit leidt tot verschillende problemen. Hoeveel tijd gaat er bijvoorbeeld verloren doordat medewerkers meerdere malen per dag of week lang moeten zoeken naar een specifieke factuur? Ook is het vaak lastig om alle informatie behorend bij één klantdossier  bij elkaar te zoeken. Dit zijn slechts twee voorbeelden. Bestanden staan overal en nergens: op de persoonlijke schijf, in applicaties, in de mail, op een USB-stick of in de cloud. Erg onhandig dat dit niet allemaal centraal is opgeslagen en op te zoeken is.

Veilig bestanden delen vormt ook regelmatig een uitdaging. Denk maar eens na, hoe deel je ‘zware’ bestanden met klanten of relaties? Een Dropbox of WeTransfer oplossing zijn niet altijd even veilig. En wat als je een bestand slechts gedurende een specifieke tijdsperiode met iemand wilt delen? Kun je bestanden nog terughalen? Deze vragen zijn niet eenvoudig te beantwoorden. Niet gek dat veel organisaties moeite hebben om grip te krijgen op hun digitale bestanden en data.

Veilig bestanden delen, ontsluiten en opslaan, gebeurt dat in jouw organisatie?

In deze digitale wereld is het dus uitermate belangrijk controle te houden over digitale informatie. Heeft jouw organisatie grip op hoe er met alle bedrijfsinformatie omgegaan wordt? Met onze checklist Veilig bestanden delen, ontsluiten en opslaan kun je dit checken. Hierin worden vragen gesteld over:

  • Ben je op de hoogte van recente wet- en regelgeving? En is er een goed databeveiligingsbeleid in jouw organisatie?
  • Hoe (veilig) zijn jullie documentprocessen  ingeregeld?
  • Wordt bedrijfsinformatie wel veilig gedeeld? Niet alleen intern maar ook extern met bijvoorbeeld klanten en leveranciers

Download nu de checklist controleer of jouw organisatie veilig en slim omgaat met bestanden en data.

Checklist veilig bestanden delen - LI advertentie