Je bedrijf profileren met een bedrijfsvideo

Google geeft video’s voorrang in de zoekresultaten

Omdat Google video’s voorrang geeft in de zoekresultaten, dragen bedrijfsfilmpjes niet alleen bij aan het optimaliseren van je content, maar vormen ze ook een belangrijk onderdeel van je SEO.

Profileren met een bedrijfsvideo

De tijden liggen achter ons waarin alleen de Shell het zich kon veroorloven om bedrijfsfilms te maken. Met de huidige stand van techniek is een video voor iedereen bereikbaar. Een simpel ‘Dit ben ik filmpje’ van jou en je medewerkers is heel betaalbaar, en geeft je prospects het idee dat ze jou en je bedrijf kennen. En kennen schept vertrouwen. Maar natuurlijk kan je ook je producten, diensten, en bedrijfsprocessen in beeld laten brengen. Er zijn grofweg drie filmische vormen waar je uit kan kiezen. Natuurlijk zijn er ook cross-overs mogelijk, waarbij we de verschillende elementen combineren tot een harmonieus geheel.

De documentaire

Een journalistieke registratie van je bedrijf. Denk hierbij aan een monoloog of een vraaggesprek waarin je jezelf voorstelt. Vertel hoe je bedrijf is opgezet, en wat je denkt te kunnen betekenen voor klanten. Laat je product zien en wat ermee gedaan kan worden. In tegenstelling tot een dergelijke near-real-life video, kan je een video nóg meer regisseren. Met een geënsceneerde video zet je een heel duidelijk beeld neer van je bedrijf. Hierin beeld je bijvoorbeeld uit hoe je een vraag of probleem van een klant oplost. Verzorg je leads voor je klanten? In een video laat je vanaf het moment van overleg tot aan de oplevering zien hoe jouw bedrijf dit succesvol aanpakt.

De animatievideo

Een animatie wordt allang niet alleen maar voor amusement gebruikt, maar heeft toch nog steeds een luchtige ondertoon. Maak hier gebruik van! Als je saaie of vervelende onderwerpen op een speelse manier aanpakt, roepen ze minder weerstand op. Het is bekend dat bijna niemand handleidingen of instructies leest. Maak er een spannende animatie van. De interesse wordt zienderogen vergroot! Of plaats een leuke, informatieve animatie bij je klachtenloket. Zo haal je de angel al een beetje uit het probleem van de klant. De animatievideo is hiermee een volwassen mediavorm geworden.

De Fotovideo

Een fotovideo is bij uitstek geschikt voor het etaleren van een mooi product. Zorg voor superieure foto’s waarbij je het product van alle kanten laat zien. Wissel de foto’s af met kernwoorden die het product typeren. Met passende muziek of een voice-over creëer je de juiste sfeer. Een fotovideo verkoopt je product gegarandeerd!

Videomarketing

Alleen al het feit dat je bedrijfsvideo’s hebt, zal je organische zoekresultaten doen verbeteren. Bovendien kan je de filmpjes doorplaatsen naar Social Media. Zorg voor share buttons bij de filmpjes, zodat bezoekers ze met een enkele klik kunnen delen. Leuke filmpjes gaan viral! Dat betekent dat heel veel mensen ze onder ogen krijgen. Dit vergroot je naamsbekendheid en je conversie. Zo haal je heel veel rendement uit een bedrijfsvideo. Zorg er dan wel voor dat elk filmpje op zichzelf kan staan, en een duidelijke referentie heeft met je bedrijf!