Kosten besparen met een fleetmanagementsysteem

Hoe bepaal je de beste ritregistratieleverancier?

De ritregistratiesystemen van weleer zijn anno 2016 uitgegroeid tot volwaardige fleetmanagementsystemen. Allemaal beloven ze dezelfde pijnpunten aan te pakken: of het nu om (hoge) brandstofkosten gaat, ongewenst rijgedrag, een betere planning of diefstalpreventie van materieel. Hoe bepaal je een geschikte leverancier?

Fleetmanagementsystemen zijn booming business. Het aantal systemen zal naar verwachting jaarlijks toenemen met 15,1 procent, van 4,4 miljoen units aan het eind van 2014 naar 8,9 miljoen in 2019. In de markt zijn er dan ook honderden aanbieders; de meesten regionaal en ongeveer tien ‘erkende’ grote spelers. Verder zijn er bedrijven die ‘GPS-opties’ aanbieden als aanvulling op andere softwarepakketten. Zelfs providers van mobiele telefonie bieden GPS-fleetmanagementsystemen aan.

Welk Fleetmanagementsysteem?

Hoe een keus te maken tussen leverancier en soort systeem? Een van de grotere leveranciers van fleetmanagementsystemen, Fleetmatics, heeft hiervoor een Buyers Guide opgesteld. Compleet met (onafhankelijke) informatie over de verschillende soorten systemen (fleetmanagement voor beginners), de functionaliteiten (de juiste oplossing) en tips voor het aankoopproces.

Enkele highlights:

  • Verschil tussen draagbare en voertuiggebaseerde oplossingen (blackbox) uitgelegd
  • Snelle resultaten (ROI) met een fleetmanagementsysteem inzichtelijk gemaakt
  • Overzicht van kostenbesparingen
  • Aandacht voor realtime plannen en aansturen
  • Grip op facturen en loonadministratie
  • Het aanpakken van ongewenst rijgedrag

Waarbij ook aandacht voor de grootte van een bedrijf. Want, one size does NOT fit all, stelt de Buyers Guide. Als u een wagenpark hebt van meer dan vijftig voertuigen, is het verstandig te bepalen of een leverancier de kwaliteit kan bieden, die hoort bij de omvang van uw organisatie.

Download hieronder de Buyers Guide van Fleetmatics