Stappenplan bedrijfsovername

Dé belangrijkste stap in een onderneming moet je niet alleen nemen

Bij een bedrijfsovername komt veel kijken. Van de voorfase naar overname toe, de aspecten van de bedrijfsovername zelf en de vervolgfase. Voor deze fase geldt een stappenplan met onder andere de intentieovereenkomst, boekenonderzoek en de waarde van de onderneming. Maar ook de verwachtingen van de koper en verkoper moeten gemanaged worden. Al deze facetten komen aan de orde in deze masterclass ‘De stappen naar bedrijfsovername’, waarin u een concreet stappenplan bedrijfsovername krijgt aangereikt.

Enkele master tips:

  1. Bereid goed voor
    De verkoop of overname van je bedrijf is een intensief proces. Houd rekening met zo’n zes tot twaalf maanden, er van- uit gaande dat de onderneming dan al verkoopklaar is.
  2. Wees creatief
    Financiering vraagt vandaag de dag om een goede voorbereiding. Maar, belangrijker is het om creatief te zijn. Omdat de kredietkraan van banken maar half open staat, is het slim ook aan alternatieve financieringsvormen te denken.
  3. Blijf investeren
    Jouw onderneming wordt door potentiële kopers beoordeeld vanuit het toekomstperspectief: zit er ook de komende jaren nog muziek in? Investeren is daarom altijd investeren in de toekomst.