Maak van ons Xperwise úw Xperwise

×
 • Digitalisering
 • Financieel
 • Organisatie management
 • Personeelsmanagement
 • Wet- en regelgeving
 • Flexibel werken
 • Duurzaamheid
 • Mobiliteitsmanagement
×

Duurzame arbeid is gezonde winst

Duurzame arbeid, mensen vitaal in het arbeidsproces houden, is gezonde winst voor werknemer en werkgever. Zes arbeidsdeskundige kwamen bij Adaptics bijeen om over het inspirerende onderwerp van gedachten te wisselen.

Jong en ondernemend Den Haag verandert Private Banking

Steeds meer Haagse ondernemers verkopen rond hun veertigste levensjaar hun succesvolle bedrijf. Veel van hen zijn heel trots op wat ze hebben neergezet, constateert Martijn Storsbergen, kantoordirecteur van ABN AMRO MeesPierson Den Haag.

Ronde tafel financiële en juridische sector

De financiële en juridische sector mag een turbulente tijd achter de rug hebben, voor de gespreksdeelnemers die voor Hét Ondernemersbelang bij Maaldrink Notarissen aanschoven is de crisis zelfs geen slechte herinnering. Sterker nog: zij vormde juist een kans voor herijking, innovatie en een sprong voorwaarts naar nog betere service.

De toekomst tijdig in familiebedrijf brengen

Dat er veel behoefte is aan informatie over de organisatie rond familiebedrijven bleek uit de grote animo. Twee groepen van ongeveer veertig deelnemers werden bij BDO accountants gastvrij ontvangen. “Ik heb wel wat te doen.” Was één van de reacties van de deelnemers na afloop van de masterclass bij BDO accountants over familiebedrijven. Een beeld van herkenning was er bij de deelnemers over de problemen die kunnen ontstaan als de harmonie binnen het familiebedrijf ontbreekt.

Ronde tafel financiële en juridische dienstverlening

Van wantrouwen naar vertrouwen; het scheelt maar een paar letters maar is in werkelijkheid een intensief proces. En noodzakelijk, vinden de acht zakelijke dienstverleners met wie Baart Koster in gesprek ging bij gastheer Demenint Kienhuis notariaat in Haarlem.

Tips voor interne bedrijfsvoering

Stap als ondernemer geregeld uit de waan van de dag. Laat je doelen resoneren in het bedrijf. En sta er regelmatig bij stil of je iets nog leuk vindt. Tips van vijf tafelgenoten die praten over interne bedrijfsvoering.

Flex-bv kan voor ondernemers aantrekkelijk zijn

Het kabinet heeft een aantal maatregelen doorgevoerd waardoor het makkelijker en goedkoper is geworden om een bv op en in te richten. Een van de voordelen van de nieuwe, zogeheten, Flex-bv is de afschaffing van het startkapitaal van 18 duizend euro.

Werk áán je bedrijf

Als ondernemer je zaak op orde hebben is meer dan alleen zorgen dat je operationele bedrijfsprocessen goed draaien. Het multimediale platform Brookz helpt ondernemers om bedrijfsovernames en andere strategische mutatiemomenten tot een succes te maken.

Goed rendement is de enige basis voor verkopen

Wat is de waarde van mijn bedrijf en hoe wordt deze bepaald? Zal ik gelijktijdig mijn onroerend goed verkopen? Hoe lang moet ik voor een bedrijfsovername uittrekken? Bedrijfsovername roept veel vragen op. Het is een complex proces, ondervonden ook de deelnemers aan de Masterclass bedrijfsovername.

De nieuwe boekhandelaar

Verkopers van boeken hebben het moeilijk. Al heel lang. De internetcon- sument heeft geen tijd meer om een boek te lezen. De branche leek dan ook op sterven na dood. Zeker toen de verkoopketen Selexyz in zwaar weer terecht kwam. Een fusie met De Slegte in 2012 bracht geen redding; onder de nieuwe, merkwaardige naam Polare ging het bedrijf vorig jaar failliet.

Nieuwe banken hinken op twee benen

De jarenlange kredietcrisis vormt niet de enige bedreiging voor het voortbestaan van de banken, de andere is een identiteitscrisis. Ook al is ze geen hoorn des overvloeds meer, de eigen navel staat bij de meeste banken nog altijd meer centraal dan de klant. Het internet heeft veel mogelijkheden gecreëerd om de belangen van de rekeninghouder beter te behartigen dan vroeger, maar techniek alleen vernieuwt onvoldoende. René Frijters heeft niet gewacht tot de wal het schip keert en is drie jaar geleden reeds met een nieuw type bank van start gegaan.

De nieuwe zakelijke dienstverlener

‘De toekomst van financiële en juridische dienstverlening: over de nieuwe accountant, advocaat, bankier, actuaris, belastingadviseur en notaris’ – deze uitdagende mondvol vormt het thema van deze zowel actuele als bijzonder inspirerende rondetafelbespreking.

Demografisch drijfzand onder de arbeidsmarkt

Demografie is als een supertanker. Alleen al op Chemelot zijn tussen de dertig en veertig procent van de werknemers in technische beroepen momenteel boven de vijftig. De komende tien jaar verdwijnen die uit het arbeidsproces. Robotisering, uitbesteding en slimmer werken zullen een deel van de verloren capaciteit opvangen maar het leeuwendeel zal door nieuwkomers moeten worden ingevuld. Daarvan zijn er vooralsnog te weinig. Ondernemers, opleiders en overheden zullen alle zeilen moeten bijzetten om de techniek in Limburg boven water te houden.

Op naar 2016, de lusten en lasten

Voor het einde van het jaar kijken bedrijven vaak vooruit en vooral naar de kosten voor personeel en inkoop. In vele gevallen is de factor arbeid de grootste kostenpost. De loonkosten voor deze arbeid voor 2016 zullen over het algemeen iets hoger zijn dan die in 2015.

Marktplaats.nl een digitale innovatie

Via Marktplaats.nl verhandelen Nederlanders voor tien miljard euro per jaar aan goederen en diensten. Het online platform heeft de spreekwoordelijke Hollandse koopmansgeest een enorme stimulans gegeven. Particulieren zijn parttime handelaren geworden, ondernemers hebben er een laagdrempelig instrument bijgekregen. 11% van de omzet van het mkb verloopt reeds via Marktplaats. Olivier van Duijn is daardoor niet alleen algemeen directeur van een uitermate succesvol bedrijf, maar ook de manager van een digitale innovatie die een grote impact op de Nederlandse samenleving heeft gehad.

Digitalisering, een goede oplossing?

Kosten besparen is vaak de grondslag van digitalisering. Vooral in een tijd van recessie, economische krimp is kostenbesparing een bittere noodzaak. Minder personeel, minder kosten en vaak blijft de hoeveelheid werkzaamheden nagenoeg gelijk. Digitalisering kan dan een goede oplossing zijn.

Een adviseur voor uw bedrijfsovername?

Jarenlang heb je je met ziel en zaligheid ingezet voor je zaak. Jouw eigen business. Je zakelijke kindje. Tot op de dag van vandaag vervult het je met trots als je ziet wat je bedrijf voor verschil heeft gemaakt, bij bedrijven, bij mensen. Nu de tijd is gekomen om de zaak te verkopen, wil je niets liever dan een ondernemer die het bedrijf met dezelfde bezieling voortzet. Is het de financiële investering waard om een professional in te schakelen voor dit overnameproces?

  EXPERTS
 • Redactie Xperwise

  Redactie Xperwise
 • Wim Tuijp

  Wim Tuijp
GEEF FEEDBACK