Bedrijfsfinanciering

Op zoek naar een bedrijfsfinanciering om uw bedrijfsplannen te verwezenlijken? Of wilt u misschien een veel te dure al afgesloten bedrijfslening kunnen herfinancieren met gunstiger voorwaarden? Welke bedrijfsfinanciering past bij u? Om achteraf niet met een kat in de zak komen te zitten, doet u er wijs aan met een specialist in bedrijfsfinancieringen in zee te gaan. Deze professional verzorgt voor u een investerings- en financieringsplan, de financieringsaanvraag en beoordeelt het aanbod van de financier. Zij zijn gespecialiseerd in het verbeteren van bedrijfsfinancieringen.

Bedrijfsfinanciering: krediet in rekening courant

Bedrijfsfinanciering in de vorm van een een rekening courant. In een rekening courant kunt u het krediet tot de overeengekomen limiet opnemen en naar eigen wens aanvullen. De rente is altijd variabel en het krediet is in principe dagelijks opzegbaar. Het rekening courantkrediet is een vorm van kort lopend vreemd vermogen, waarbij zowel de bank als de cliënt in een schuld- of vorderingspositie kunnen verkeren. Een flexibele vorm van bedrijfsfinanciering.

Let op! Bedrijfsfinanciering

Een nadeel van deze vorm van bedrijfsfinanciering is vaak dat een krediet in rekening courant vaak een stuk duurder is. Dit komt o.a. doordat op een krediet geen verplichte aflossing geldt waardoor u rente blijft betalen. Deze rentekosten van een rekening courant krediet zijn vaak relatief hoog.

Bedrijfsfinanciering: bedrijfslening

Een bedrijfslening is geen flexibele vorm van bedrijfsfinanciering. Bij een bedrijfslening gaat het om een vast bedrag en een vaste looptijd. U kunt aflossingen niet opnieuw opnemen. De rente kan voor langere tijd worden vastgesteld. In de overeenkomst met de bank is vastgelegd hoe u de lening moet aflossen. Lost u voortijdig uw bedrijfsfinanciering af, dan kan een boete in rekening worden gebracht.

Bedrijfsfinanciering: bedrijfshypotheek

Met de bedrijfshypotheek kunt u de aankoop van uw bedrijfspand of de verbouwing/uitbreiding van uw bedrijfspand financieren. Over het algemeen is een hypotheek een goedkope bedrijfsfinanciering, zeker tegenover een gewone bedrijfslening, persoonlijke lening of doorlopend krediet. Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende geldschieters en bereken wat u verschuldigd bent aan maandlasten. Over het algemeen is de rente die berekend wordt bij een bedrijfshypotheek lager als bij een reguliere lening of krediet.

Tip! Bedrijfsfinanciering en afschrijving

Op een bedrijfspand kunt u afschrijven. Wilt u meer artikelen lezen over bedrijfsfinanciering en de mogelijkheden? Blijf met Xperwise op de hoogte van bedrijfsfinanciering en lees de ervaringen van financiële experts.


Gestapeld financieren

Er wordt nogal wat ophef gemaakt over het ‘stapelen’ van bedrijfsfinancieringen. Toch is er in feite maar weinig nieuws onder de zon. Iedere bedrijfsfinanciering is namelijk als een bouwwerk. Het behoort solide én toekomstbestendig zijn. Als alle stenen precies op elkaar aansluiten gaan de muren jarenlang mee. Bakstenen kun je eenvoudig en stabiel op elkaar plaatsen, kiezelstenen niet. Zo is het ook bij de samenloop van meer geldschieters en verschillende soorten krediet oplossingen. Voor een toekomst bestendige financiering moet het samen wel perfect passen.  

1 op de 100, wat gaat er toch mis met een financieringsaanvraag?

Deze week werd ik door het lezen van de inhoud van een 2 tal mails, herinnert aan het feit dat, hoeveel financierinsaanvragen uiteindelijk toch stranden! Vandaar deze blog. En er is al zoveel geschreven over een financieringsaanvraag, zul je denken! Ja veel onzin, over hoelang je pitch mag zijn, of dat alles ook beslist wordt in 1 minuut. 

Retrade, Google kent het woord niet, jij moet het echter wel kennen!

Ik heb geen idee hoeveel onderhandelingen er dagelijks wereldwijd plaatsvinden. Het moeten er in de honderdduizenden zijn! Misschien weet jij wel het juiste antwoord? En hoewel we allemaal weten dat onderhandelingen nodig zijn om te komen tot een overeenstemming, hebben de meeste mensen, ook Ondernemers, niet het geringste idee dat een ‘handshake’ of een getekende ‘termsheet‘ in feite nog niks voorstelt! Niet voordat je het verkregen geld hebt uitgegeven of het onderwerp van de onderhandeling in je bezit hebt!

Duncan, van ruilen komt huilen, dat wist je toch?

Nee hoor, het is niet zo dat we nu morgen met de collectezak voor Duncan Stutterheim rond moeten. (Voor zover mij bekend!) Toch is het behoorlijk pijnlijk als het je overkomt, daarvoor ga je tenslotte geen deal aan! Duncan, één gratis advies voor jou. Haal de volgende x de juiste adviseurs binnen, dan blijf je de lachende derde!

Zelfverrijking, of zorgen dat je door kunt?

Geld verdienen en dan met name hoeveel, blijft in Nederland altijd een welkom onderwerp voor een discussie. Zeker wanneer het anderen betreft dan onszelf!

prev
next

Investeerder kwaad

Investeerder of Ondernemer, slechts weinigen hangen de vuile was buiten! Winnaar of verliezer, ongein moet koste wat het kost, binnen blijven! Bijgaande situatie geeft sinds lange tijd echter een ander inzicht!

Voorkom Bijzonder Beheer

Ons MKB is ziek. Klachten variëren van licht misselijk tot hondsberoerd. Zieke bedrijven zijn natuurlijk van alle tijden en af en toe gaat er een patiënt dood. Dat hoort erbij. Sinds 2008 waart echter een virus rond waardoor het aantal sterfgevallen onder de banenmotor sterk is toegenomen. Overheid en brancheorganisaties staan erbij en laten het doorwoekeren. En de banken, die hebben toch ook een belang? Zij hebben met Bijzonder Beheer een ‘ziekenboeg’. Daar helpen hun artsen & verplegers doodzieke maar levensvatbare patiënten er toch weer bovenop?

De nieuwe boekhandelaar

Verkopers van boeken hebben het moeilijk. Al heel lang. De internetcon- sument heeft geen tijd meer om een boek te lezen. De branche leek dan ook op sterven na dood. Zeker toen de verkoopketen Selexyz in zwaar weer terecht kwam. Een fusie met De Slegte in 2012 bracht geen redding; onder de nieuwe, merkwaardige naam Polare ging het bedrijf vorig jaar failliet.

Crowdfunding als alternatief?

In november 2015 maakte De Nederlandse Bank (DNB) bekend dat de kredietverlening van de grote banken aan het mkb nog steeds daalt. In het eerste halfjaar van 2015 daalde de kredietverlening met 2,3 miljard euro, in het laatste halfjaar van 2014 was dat 5,3 miljard euro. Bent u op zoek naar een financier van uw ondernemersplannen en merkt u dat dit bij uw bankier niet eenvoudig zal zijn dan kan crowdfunding misschien wel de oplossing zijn.

Crowdfunding en het rendement

Met dank aan het bureau Douw & Koren, mochten wij dit afgelopen weekend kennis nemen van de jaarontwikkelingen, aangaande Crowdfunding en specifiek de ontwikkeling hier in Nederland.

prev
next

Een betaalbare financieringsdekking

De economie lijkt in 2016 weer wat verder aan te gaan trekken. Als ondernemer krijg je daardoor behoefte aan extra werkkapitaal. En daar sta je dan voor het loket van je bank. Als startend ondernemer met een geweldig idee. Als mkb’er met een investeringsplan of als bedrijf dat tot en met 2015 met eigen geld zeven magere jaren doorstaan heeft. Tenminste, als je tot zo’n ‘loket’ wordt toegelaten en niet verwezen bent naar een e-formulier op hun website. Of naar zo’n anoniem team met steeds wisselende helpdesk medewerkers. Kom je in 2016 e/v dan als klein zakelijke ondernemer weer makkelijk en goedkoop aan maatwerk financiering?

Geïnvesteerd wordt er in jou, en in jouw team!

Al 4 jaar lang heb jij jezelf veel, niet alles, maar wel heel veel ontzegd! De afgelopen 3 jaar is bijvoorbeeld de vakantie er simpelweg “bij ingeschoten”! De stand op je spaarrekening is aardig terug op het niveau, toen je deze in gebruik nam! (n.l. 20 jaar geleden!) En nu, nu is het dan eindelijk zover!

Daarom haakt een overnamekandidaat af

De investeringsbereidheid van ondernemers daalt, naar mate de leeftijd van de ondernemer stijgt. Gemiddeld verwacht één op de tien ondernemers tot 50 jaar de komende twaalf maanden te investeren.

De bank belde, ze willen (nog) meer zekerheden van ons

Gerard, de bank belde, ze willen (nog) meer zekerheden van ons! Wat moet ik daar nu (weer) mee? Instemmen of …?

Zorg dragen voor jouw investeerder!

Wanneer je na een (lange) zoektocht, zonder of met onze hulp, de juiste investeerder hebt gevonden, komen er bij het (verder) aansturen van jouw onderneming een aantal taken en verantwoordelijkheden bij! Taken, verantwoordelijkheden, hoe klein of hoe groot je onderneming ook is, die overeenkomen met de taken van een bestuurder van een beursgenoteerde onderneming. Nee veelal hoeft het niet zo officieel als deze mensen dat wel moeten, maar wel met dezelfde doelstelling en dan hebben wij het met name over het informeren van je investeerders.

prev
next
  EXPERTS
 • Gerard Hofmeijer

  Gerard Hofmeijer
 • Redactie Xperwise

  Redactie Xperwise
 • Michiel Werkman

  Michiel Werkman
GEEF FEEDBACK