Cloud computing

Kort gezegd komt het er bij cloud computing op neer dat software en documenten die vroeger op de pc stonden, verhuizen naar het internet. Met cloud computing behoren de harde schijven en servers dus tot de verleden tijd. Het hebben van een internetverbinding volstaat. Een cloudserver is niets meer of minder dan een server die aan het internet hangt waarop gebruikers kunnen inloggen op afstand. Anders dan bij een harde schijf, groeit de cloudserver met u mee zonder daar iets voor te hoeven doen. Zonder veel downtime. U kunt dus snel en simpel beschikken over extra capaciteit, wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld op piektijden. Vind en volg relevante kennis over cloud computing bij Xperwise van onze experts.

Cloud computing infrastructuur

Ondernemers die een cloud computing oplossing willen invoeren, moeten eerst een keuze maken of zij hun infrastructuur binnen een public- of een private cloud willen implementeren. Er zijn nogal wat verschillen. Wilt u een combinatie van beide infrastructuren, dan kunt u kiezen voor de hybride cloud.

Hybrid cloud computing

Hybrid cloud is een mengvorm van een public, private cloud en/of een gemeenschappelijke cloud. Hybride cloud computing wordt via bepaalde technologieën met elkaar verbonden zodat overdraagbaarheid van data en applicaties mogelijk is. Deze cloud biedt de mogelijkheid de niet-kritische data en diensten over te brengen naar een public cloud en de business kritische applicaties binnen het bedrijf op een private cloud te parkeren.

Public cloud computing

Services, toepassingen en opslag worden bij public cloud via een ‘as a service’ beschikbaar gesteld aan meerdere afnemers. Uw bedrijf heeft geen kosten voor hardware of onderhoud. Het is de ideale oplossing voor kleine tot middelgrote bedrijven of voor bedrijven met een fluctuerende vraag.

Private cloud computing

De niet-openbare - private cloud - bestaat uit een cloud infrastructuur die voor slechts één organisatie wordt geïmplementeerd. De private cloud biedt dezelfde flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie als de public cloud. Het voordeel is dat de private cloud meer controle en beveiliging biedt en er is ook de mogelijkheid de computing-, storage- en netwerkcomponenten aan te passen aan uw specifieke IT-vereisten. Dat gaat gemakkelijker dan bij de public cloud. Wilt u cloud computing invoeren? Blijf via Xperwise op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen cloud computing.


De 7 risico’s van consumenten file sync oplossingen

Consumenten file sync oplossingen vormen vele uitdagingen voor bedrijven die geven om controle en zichtbaarheid van bedrijfsdata. Hieronder staan de 7 belangrijkste risico’s die deze oplossingen vormen in een bedrijfsomgeving op een rij:

Plaatsonafhankelijk werken: public, private of hybrid cloud?

Plaatsonafhankelijk werken krijgt steeds meer aandacht. Ook bij de regering staat dit onderwerp op de prioriteitenlijst. Thuiswerken is sinds 2015 een officieel wettelijk recht. Maar kiest u het beste voor een public, private of hybrid cloud om thuiswerken mogelijk te maken? Dit blog vergelijkt de kenmerken van de verschillende oplossingen. Zo krijgt u een beter beeld over welke oplossing het beste aan de wensen van uw organisatie voldoet.

Acht ICT-voorspellingen voor 2016

Rond de jaarwisseling kijken veel bedrijven in de glazen bol en maken een inschatting wat het nieuwe jaar gaat brengen. Ook netwerkspecialist Brocade heeft acht trends genoemd die de leverancier verwacht voor 2016. Sander Bakker, Channel Manager van Brocade, licht tegenover Channel Connect toe op welke basis het bedrijf deze voorspellingen doet, wat de partners hiervan gaan merken en hoe Brocade er op inspeelt.

Na 20 jaar vliegt VoIP in de hoogste versnelling

Het is dit jaar precies twintig jaar geleden dat het Israëlische bedrijf VocalTec haar ‘InternetPhone’ op de markt bracht. Weinigen zullen het weten maar dit was de eerste VoIP-applicatie waarmee gebruikers elkaar konden bellen via het internet. Mede-oprichter Alon Cohen werd hiervoor begin dit jaar in Miami Beach samen met Jeff Pulver, mede-oprichter van Amerikaanse VoIP-marktleider Vonage (opgericht in 2001), opgenomen in de VoIP Hall of Fame. Skype klinkt wellicht bekender in de oren dan Vocaltec en Vonage. Het bedrijf is in 2003 opgericht als peer-to-peer dienst en is inmiddels een onderdeel van Microsoft. Skype is met een kleine honderd miljoen gelijktijdige gebruikers verantwoordelijk voor bijna de helft van alle internationale belminuten via VoIP. En vandaag de dag vinden we het heel normaal om te chatten en bellen via Facebook, WhatsApp, Line, ICQ, Viber, fringe en tientallen andere apps op onze smartphones en tablets. Er is veel gebeurd.

Cloud telefonie: what’s new?

We bellen steeds vaker over het internet. Dat klinkt ideaal, flexibel en goedkoop. Maar het heeft ook zijn nadelen. Cloudtelefonie is de allernieuwste oplossing, die nieuwe functionaliteit biedt waarmee je nog makkelijker met je klanten kunt communiceren.

prev
next

Wie beheert je ICT-systemen in 2020?

Niemand! Over vijf jaar beheert niemand je ICT-systemen, want in 2020 beheren systemen elkaar. Dat is de toekomstvisie van Informatel Services. De eerste stap naar die toekomst is wat ons betreft Managed Services, een efficiencyslag die je vandaag al kan maken.

Cloud computing, de voordelen en risico's op een rij

Bijna elke ondernemer werkt in de cloud, vaak zonder het te beseffen. Dat is jammer, want bewust werken in de cloud kan je veel voordeel opleveren èn veel ellende besparen. Daarom geeft Informatel Services in dit artikel het wat, waarom en hoe van cloud computing.

Microsoft Azure is de toekomst

Het maakt niet wat je leest in de krant of magazines, maar de cloud is hot. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om data niet binnen het kantoorpand van de eigen organisatie op te slaan, maar om ze onder te brengen in een cloud omgeving. Ook de combinatie van lokaal en in de cloud werken, de zogenoemde hybride cloud is erg in opkomst.

Klantcases: Cloud computing invoeren

Software en (data)-gegevens zijn bij cloud computing altijd beschikbaar vanaf elke computer, men kan zelf bepalen wie waar toegang tot heeft. Er is geen beperking in de hoeveelheid beschikbare capaciteit/ruimte, deze is naar uw eigen bedrijfssituatie in te richten. Zo maakt u ICT-kosten beheersbaar.

prev
next

cloudtelefonie: 15 aandachtspunten

Bij de keuze voor een cloudtelefonie dienst en een leverancier dienen een aantal belangrijke afwegingen gemaakt te worden.

Geen cloud zonder connectiviteit

Om toegang te krijgen tot cloud diensten is een stabiele internet verbinding een eerste vereiste. En daar wringt nogal eens de schoen. Zeker voor bedrijven in afgelegen gebieden met een slechte internet verbinding of voor medewerkers onderweg zonder goede mobiele dekking. Goede connectiviteit is dan ook, net als een stabiel en veilig datacenter, een basisvoorwaarde voor succesvol werken in de cloud. Op welke 8 zaken ten aanzien van connectiviteit dient u minimaal te letten om teleurstellingen in de cloud te voorkomen?

Heeft u (nog) cloudwatervrees?

Overal wordt er gepraat over ‘de cloud’. Hét wondermiddel voor iedereen die digitaal of digitaler wil werken. En ik kan me voorstellen dat u zich afvraagt of dit werkelijk zo is. Daarom praat ik u graag bij. Over wat de cloud is, wat de voordelen van werken in de cloud zijn en waar u rekening mee moet houden wilt u cloud applicaties inzetten. Hopelijk helpt het. En is er bij u straks van cloudwatervrees geen sprake meer…

Iedereen werkt in de cloud

U gebruikt natuurlijk een e-mailadres. Dit betekent dat uw e-mails ergens op een server worden opgeslagen en dat deze via internet toegankelijk zijn. U plaatst daarnaast vast wel eens een bericht of foto op Facebook. Deze berichten zijn altijd te bekijken, totdat Facebook ze verwijdert. Zelfs wanneer u de privacy instellingen aanpast, blijft het bericht beschikbaar. Gefeliciteerd, u werkt dus in de cloud!

Overal en altijd toegang door virtualisatie

Als professional wil je altijd toegang hebben tot bedrijfsdocumenten en systemen. IT-professionals implementeren daarvoor virtualisatie oplossingen. Het efficiënte beheer en de mobiele vrijheid die het medewerkers oplevert, zijn de voornaamste redenen hiervoor. De investering zien zij als belangrijkste uitdaging bij de overweging voor implementatie.

prev
next
  EXPERTS
 • Bart Scheffer

  Bart Scheffer
 • Eddy Gijssel

  Eddy Gijssel
 • Sander Bakker

  Sander Bakker
 • Redactie Xperwise

  Redactie Xperwise
 • Adri de Roo

  Adri de Roo
 • Roberto van den Heuvel

  Roberto van den Heuvel
 • Terrence Weltevreden

  Terrence Weltevreden
GEEF FEEDBACK