Digitalisering

Digitaliseren is een belangrijke voorwaarde om uw onderneming efficiënter te laten opereren. Bovendien vormen de digitale veranderingen een onderdeel van de opkomende netwerksamenleving, waar ook uw bedrijf groot belang bij heeft. Xperwise is jouw kennisplatform. Laat u hier goed informeren door experts op het gebied van digitalisering. Zij delen graag hun kennis en ervaring met u. Vind en volg relevante kennis die u verder helpt.

Digitalisering = online kansen benutten

Met een goed gefundeerde visie dringt u met digitalisering structureel uw kosten terug en stroomlijnt u uw documenten. Belangrijk is dat u deze consistent en op de juiste plaats bewaart en dat u ze niet op een willekeurige plaats op een netwerkschijf laat terechtkomen. Ook kunt u legio online kansen benutten, zoals cloud computing, security management en autorisatie.

Digitalisering en snelle informatie-uitwisseling

Vooral de snelheid en het makkelijk uitwisselen van informatie vormen een grote winst voor uw onderneming. Niet alleen voor uw werknemers. Ook is uw opgeslagen documentatie makkelijk bereikbaar en snel uit te wisselen aan derden, zoals de Belastingdienst, accountant en klanten.

Prestaties meten met digitalisering

Door de eenvoudige bereikbaarheid hebt u meer grip en controle op wat er binnen uw onderneming (actueel) op het gebied van onder meer financiën, commercie en personeel afspeelt. U kunt bijvoorbeeld het gedrag en prestaties van medewerkers controleren door databestanden aan elkaar te koppelen. De digitale revolutie draait op volle toeren, zowel in professionele als privé situaties. Daarbij zijn privacybescherming, informatiebescherming en wapening tegen ongewenste digitale indringers steeds actueler. Dat betekent dat de bescherming tegen bedrijfsrisico’s die informatieverlies tot gevolg kunnen hebben, meer dan ooit van groot belang voor uw bedrijf is. Tip! Digitalisering en cloud computing Als u de digitaal beschikbare documenten op de juiste plaats online zet, hebt u waar u zich ook bevindt toegang tot uw documenten (in cloud). Koppelt u dit aan cashflow- en betalingsprogramma’s, dan bent u 100% digitaal en hebt u uw kantoor overal ter wereld bij u.


Implementatie van mobiliteit is niet one size fits all

Bedrijven willen hun medewerkers vrijheid en flexibiliteit geven en aan de andere kant ook de eigen bedrijfsomgeving afschermen. Verder zijn afdelingen vaak silo’s met eigen wensen, medewerkers in de business met klantcontact, IT-beslissers en al de managementlagen ertussen die vaak niet met elkaar communiceren.

Wat is powermanagement?

Virtuele machines mogen dan weliswaar zelf geen hardware zijn, uiteindelijk zijn ook deze gewoon afhankelijk van een fysieke infrastructuur. Het probleem is dat het louter installeren van energiebeheersoftware op zo’n server niet voldoende is. Want hoe zit het dan met de andere virtuele machines binnen dezelfde infrastructuur? Tegelijkertijd reageert de ondersteunende apparatuur, zoals UPS’en, niet altijd goed op signalen die virtuele apparaten afgeven. En dat heeft Eaton, leverancier van powermanagement oplossingen, al geruime tijd door.

Meldplicht datalekken van kracht

Ieder bedrijf of organisatie die het slachtoffer is van een datalek is verplicht dit te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, beter bekend onder de oude naam College Bescherming Persoonsgegevens. Begin april 2016 stond de teller op ruim duizend meldingen. Dat lijkt veel, maar als je kijkt naar de gehanteerde definitie van datalek dan valt het wel mee. Een gestolen laptop, een verloren smartphone of USB-stick vallen in de categorie datalekken. Het zijn datadragers waar privacygevoelige gegevens op kunnen staan. Het is een serieuze zaak met in geval van onzorgvuldig handelen torenhoge boetes tot gevolg. Van een datalek is ook sprake in geval van een hack door cybercriminelen. Het is alsof inbrekers een gat in het dak hakken en de daarop volgende regenbui voor wateroverlast zorgt. Dan spreek je van braakschade en niet van een lekkend dak.

Is 10GbE nodig bij virtualisatie?

Omdat servers en devices zijn geconsolideerd in één of misschien slechts enkele fysieke systemen, begint de traditionele 1 Gb koperlijn tegen zijn limiet aan te lopen. Om dat te vervangen door fibre is voor kleinere organisaties ondoenlijk, terwijl ze steeds meer smachten naar enterprise-capaciteit. Gelukkig dat de standaarden voor koperverbindingen zich ook hebben doorontwikkeld. NETGEAR staat aan het front van de strijd om 10 Gb naar het mkb te brengen.

Software-defined datacenters

Niet alleen het netwerk, maar ook de storage, de security en zelfs het gehele datacenter zullen met software worden aangestuurd. De ‘softwaredefined’ trend heeft onder andere tot gevolg dat hardware steeds meer een ‘commodity’ wordt. Partners die een graantje willen meepikken van deze groeimarkt zullen het vooral van de services moeten hebben.

prev
next

De opleving van virtuele desktopomgeving

Al enkele jaren mag de toepassing van een virtuele desktopomgeving zich verheugen in een opleving. Marktonderzoeksbueau Computer Profile signaleert op basis van een vorig jaar gehouden onderzoek dat er vanaf 2013 tot 2015 een gestage groei van desktopvirtualisatie heeft plaatsgevonden. In 2013 beschikte nog slechts 10 procent van de ondervraagden over een desktopvirtualisatie-oplossing, in 2015 was dit gestegen tot bijna 22 procent. Bij de grotere organisaties zien we de hoogste penetratie. Ondernemingen met 200 tot 500 werknemers laten een groei van 20 naar 29 procent zien. Bij 500 tot 1000 werknemers was dat ongeveer 35 procent en bij meer dan 1000 werknemers 27 procent. Bij bedrijven met 50 tot 100 werknemers) was de groei, met 14 procent, het laagst.

Markt voor servervirtualisatie

Of het nu gaat om het netwerk, de desktops of de applicaties; binnen de ‘IT-stack’ is er geen onderdeel meer te vinden dat niet wordt gevirtualiseerd. De grootste aandelen in virtualisatieoplossingen zien we echter nog altijd binnen de markt voor servervirtualisatie. Welke spelers delen hier de lakens uit? En wat zijn de ontwikkelingen waar de partners rekening mee moeten houden?

Virtualisatie versneld nieuwe vormen van telefonie

Virtualisatie is techniek die veel zaken mogelijk maakt, terwijl bedrijven die eigenlijk niet bepaald spannend vinden. De tijd dat bedrijven on-premise telefooncentrales en stapels servers in een kast hadden voor ICT- en telecomdiensten is voorbij.

Domeinnamen zijn voor ondernemers onmisbaar

Een eigen naam zorgt voor betere vindbaarheid op het internet, heeft in het e-mailverkeer een professionelere uitstraling en kan in een oogopslag laten zien wat de ondernemer doet. Domeinnamen kennen echter ook beperkingen. Elke naam kan binnen een Top Level Domain (TLD) maar een keer worden geregistreerd. Is de gewenste naam binnen het TLD .nl reeds vergeven, dan moet worden uitgeweken naar een ander TLD.

Is jouw bedrijfsinformatie veilig en logisch gestructureerd?

Steeds vaker gebeurt het dat bestanden digitaal worden opgeslagen, ontsloten en gedeeld met anderen. Toch hebben veel organisaties hier geen helder beleid voor opgesteld en/of stellen ze niet de juiste tools ter beschikking voor hun werknemers.

De 7 risico’s van consumenten file sync oplossingen

Consumenten file sync oplossingen vormen vele uitdagingen voor bedrijven die geven om controle en zichtbaarheid van bedrijfsdata. Hieronder staan de 7 belangrijkste risico’s die deze oplossingen vormen in een bedrijfsomgeving op een rij:

prev
next

De vier groeigebieden van security

Van alle ICT-markten is die voor security misschien wel de meest dynamische. De groeiende complexiteit van omgevingen, de opkomst van cloud computing, mobiele platformen, big data en Internet of Things (IoT) heeft grote impact gehad op hoe vraagstukken worden aangepakt. Cybercriminelen krijgen hierdoor immers steeds meer mogelijkheden om hun weg te vinden naar informatie en systemen waar ze bij weg moeten worden gehouden. Dit vergt een enorme innovatiekracht van leveranciers, die hun aandacht constant moeten verleggen naar wat criminelen doen of in de nabije toekomst gaan doen. Voor resellers is het leveren van security mede hierdoor een uitdaging.

Optimale security door integratie netwerk en endpoint

Het feit dat endpoint- en netwerksecurity niet aan elkaar gekoppeld zijn, is voor veel organisaties een openbaring. Het klinkt zo logisch dat vrijwel iedereen er vanuit gaat dat deze koppeling gewoon bestaat. De realiteit is dat deze twee werelden zowel bij leveranciers als bij partners en klanten gescheiden zijn. Daardoor is optimale beveiliging nooit haalbaar. Het kostte een paar jaar, maar securityleverancier Sophos brengt beide werelden nu voor het eerst bij elkaar.

Is het tijd om handmatige factuurverwerking uit te zwaaien?

Wist je dat 47 procent van de organisaties geen inzicht heeft in het crediteurenproces? Dat betekent bijvoorbeeld dat zij niet altijd weten waar een factuur gebleven is, waardoor deze niet of te laat betaald wordt. Hierdoor kan de cashflow in gevaar komen. Deze problemen zijn vaak terug te herleiden naar de papieren factuur die van bureau naar bureau reist. Gelukkig is er een positieve trend gaande in het aantal facturen dat digitaal verstuurd en verwerkt wordt. Hoe weet je of je als bedrijf hieraan mee zou moeten of willen doen?

Google & Facebook vertrouwder met data dan de overheid

We zitten al weer enige tijd in het Big Data-tijdperk, voorheen het ‘informatietijdperk’. Elke keer als ik ergens informatie opzoek, laat ik een spoor aan data achter. Google weet wat je zoekt. Facebook weet wie je vrienden zijn en wat je leuk vindt. LinkedIn kent jouw netwerk. In minder dan een uur struinen op het world wide web (kennen we die nog.) laat je een spoor aan cookies achter; te vaak gevolgd door irritante retargeting. Niet zo gek dat telkens discussies over privacy, security & trust opduiken. De discussie is terecht en gezond, maar helaas eenzijdig. Te makkelijk krijgen marketeers en adverteerders de schuld, terwijl (semi)overheden veel verder gaan en een veel groter risico vormen. Waarom dat risico groter is, de eventuele schade erger is en waarom ik mijn data liever aan Facebook & Google toevertrouw dan aan de overheid?

Security en vertrouwen

Security is een hot topic. We zagen het met de verwerping van Safe Harbor door het Europees Hof van Justitie afgelopen najaar. Met dit verdrag werd data-uitwisseling tussen de EU en de VS geregeld. Het verwerpen van het verdrag was niet alleen uit privacy-oogpunt van belang. Voor de Nederlandse digitale sector was het een vervelende aangelegenheid, omdat er opeens een hoop onzekerheid ontstond rondom veiligheid en vertrouwen. State-of-the-art security is een belangrijk visitekaartje voor de datacenterbranche. Maar sommige security gerelateerde zaken hebben we niet in de hand, bijvoorbeeld in het geval van Safe Harbor.

prev
next
  EXPERTS
 • Arend Karssies

  Arend Karssies
 • Barber Brinkman

  Barber Brinkman
 • Bart Scheffer

  Bart Scheffer
 • Bram Dons

  Bram Dons
 • Eddy Gijssel

  Eddy Gijssel
 • Eddy Willems

  Eddy Willems
 • Ian Trump

  Ian Trump
 • Marc Dohmen

  Marc Dohmen
 • Sander Bakker

  Sander Bakker
 • Ferry Waterkamp

  Ferry Waterkamp
 • Giorgio Nebuloni

  Giorgio Nebuloni
 • Jeroen Huijbregts

  Jeroen Huijbregts
 • Loek Wilden

  Loek Wilden
 • Ramon Hemelrijk

  Ramon Hemelrijk
 • Redactie Xperwise

  Redactie Xperwise
 • Remko Hoekstra

  Remko Hoekstra
 • Vincent Zeebregts

  Vincent Zeebregts
 • Volker Ladage

  Volker Ladage
 • Bart Martens

  Bart Martens
 • Ganesh Ramamoorthy

  Ganesh Ramamoorthy
 • Kevin Bland

  Kevin Bland
 • Mara Zuijderhoudt

  Mara Zuijderhoudt
 • Marc Andreessen

  Marc Andreessen
 • Margareth Waaijer

  Margareth Waaijer
 • Micha Cohen

  Micha Cohen
 • Nick Galea

  Nick Galea
 • Rishi Ramsoekh

  Rishi Ramsoekh
 • Adri de Roo

  Adri de Roo
 • Edwin Roobol

  Edwin Roobol
 • Erik Jan Keijzer

  Erik Jan Keijzer
 • Florian Malecki

  Florian Malecki
 • Jooske de Groot

  Jooske de Groot
 • Lotte de Bruijn

  Lotte de Bruijn
 • Markus Nispel

  Markus Nispel
 • Pieter Lacroix

  Pieter Lacroix
 • Pim Hilferink

  Pim Hilferink
 • Bas van Meurs

  Bas van Meurs
 • Dave Maasland

  Dave Maasland
 • Koen van der Donk

  Koen van der Donk
 • Marc van Ierland

  Marc van Ierland
 • Marco van Drogenbroek

  Marco van Drogenbroek
 • Martijn van Lom

  Martijn van Lom
 • Niek van Doorn

  Niek van Doorn
 • Pieter Schouten

  Pieter Schouten
 • Roberto van den Heuvel

  Roberto van den Heuvel
 • Stijn Grove

  Stijn Grove
 • Terrence Weltevreden

  Terrence Weltevreden
GEEF FEEDBACK