Maak van ons Xperwise úw Xperwise

×
 • Digitalisering
 • Financieel
 • Organisatie management
 • Personeelsmanagement
 • Wet- en regelgeving
 • Flexibel werken
 • Duurzaamheid
 • Mobiliteitsmanagement
×

Financieringsmogelijkheden

Financieringsmogelijkheden zijn er te kust en te keur, maar ze binnenhalen is tegenwoordig geen sinecure. Afhankelijk van het doel en het stadium waarin uw onderneming zich bevindt (starter of groeier) kunt u gericht op zoek gaan naar financieringsmogelijkheden en/of subsidies waarvoor u in aanmerking wenst te komen. Financieringsmogelijkheden geven u de financiële ruimte waarmee u uw plan om een onderneming te starten of uw behoefte aan de uitbreiding/groei van uw onderneming te kunnen realiseren. U kunt ook financiering aantrekken zonder vermogen. Denk aan leasing als financieringsmogelijkheid.

Financieringsmogelijkheden: mkb

Het mkb is de banenmotor van de Nederlandse economie. Het is de overheid aan alles gelegen de banenmotor optimaal draaiende te houden, ook met financieringsmogelijkheden. Omdat veel mkb’ers bot vangen bij hun financieringsaanvraag heeft de overheid het aanbod kredieten voor het mkb uitgebreid. Zo kan het mkb nu voor kredieten terecht bij Qredits. Een kredietaanvraag bij deze stichting vergroot de kans op goedkeuring.

Financieringsmogelijkheden en bedrijfsovername

In de regel betreffen het bancaire financieringen of risicodragende financieringen, verstrekt door investeerders. Op een bancaire financiering rust een aflossingsplicht en renteafdrachten. Een groot voordeel van een bancaire lening is dat u voor 100% eigenaar van uw onderneming blijft. Vergeet niet dat deze zaken een drukkend effect op uw cashflow kunnen hebben. Hebt u een financieringsmogelijkheid met een investeerder (private equity) kunnen regelen, dan gelden meestal minder harde terugbetalingsvoorwaarden. Een nadeel kan zijn dat de investeerder gedeeltelijk mede-eigenaar van de onderneming wordt. Een voordeel is dat de investeerder veel kennis in huis heeft.

Externe financieringsmogelijkheden

Externe financieringsmogelijkheden zijn onder meer leverancierskrediet, factoring, investeerders uit de familie- en kennissenkring, overheidstegemoetkomingen in de vorm van subsidies en crowdfunding. Deze financieringsmogelijkheden kunnen ook als aanvullend worden ingezet. Blijf op de hoogte met Xperwise van de ontwikkelingen van financieringsmogelijkheden voor het mkb.


Wil jij die omzet wel?

Wil jij die omzet wel? Wat een rare vraag Gerard! Ik ben allang blij dat ik er omzet bij kan krijgen! Toch zit er meer achter deze vraag, dan dat je misschien in 1e instantie zou denken! Wat dan, lees maar…

Wantrouw de ‘hulp’ van bijzonder beheer

Een paar jaar geleden heeft je bank jou als MKB’er een ‘rentederivaat’ geadviseerd. In plaats van een vaste rente op je leningen ben jij op hun advies ingegaan. Omdat je hun vertrouwde en je de door de bank geschetste risico’s van rentestijgingen wilde voorkomen. Maar ook omdat jouw bank hun rentederivaat als goedkoopste en flexibelere oplossing presenteerde. Véél gunstiger dan de gewone vaste rente op leningen. Inmiddels is gebleken dat ‘renteswaps’ helemaal geen vaste rente inhielden en dat ze je (rente)risico’s juist hebben vergroot. Want wat gebeurde. De markrente daalde maar de te betalen rente steeg toch. En toen je er tussentijds vanaf wilde bleek je rentederivaat plots een negatieve waarde van tienduizenden tot vele honderdduizenden euro’s te hebben. Die jij moet betalen. Maar gelukkig………, je bank biedt wel hun ‘helpende hand’ bij het oplossen daarvan. Of toch niet?

1 op de 100, wat gaat er toch mis met een financieringsaanvraag?

Deze week werd ik door het lezen van de inhoud van een 2 tal mails, herinnert aan het feit dat, hoeveel financierinsaanvragen uiteindelijk toch stranden! Vandaar deze blog. En er is al zoveel geschreven over een financieringsaanvraag, zul je denken! Ja veel onzin, over hoelang je pitch mag zijn, of dat alles ook beslist wordt in 1 minuut. 

Retrade, Google kent het woord niet, jij moet het echter wel kennen!

Ik heb geen idee hoeveel onderhandelingen er dagelijks wereldwijd plaatsvinden. Het moeten er in de honderdduizenden zijn! Misschien weet jij wel het juiste antwoord? En hoewel we allemaal weten dat onderhandelingen nodig zijn om te komen tot een overeenstemming, hebben de meeste mensen, ook Ondernemers, niet het geringste idee dat een ‘handshake’ of een getekende ‘termsheet‘ in feite nog niks voorstelt! Niet voordat je het verkregen geld hebt uitgegeven of het onderwerp van de onderhandeling in je bezit hebt!

Duncan, van ruilen komt huilen, dat wist je toch?

Nee hoor, het is niet zo dat we nu morgen met de collectezak voor Duncan Stutterheim rond moeten. (Voor zover mij bekend!) Toch is het behoorlijk pijnlijk als het je overkomt, daarvoor ga je tenslotte geen deal aan! Duncan, één gratis advies voor jou. Haal de volgende x de juiste adviseurs binnen, dan blijf je de lachende derde!

prev
next

Financiering in een nieuw jasje

‘Vroeger’ verkreeg men een financiering bij een bank, de overeenkomst werd door de bank opgesteld en veel onderhandelingsruimte was er niet. Tegenwoordig is dit anders. Bedrijven richten zich op andere manieren van financiering van hun bedrijfsactiviteiten. In dat kader kan worden gedacht aan bitcoin, crowdfunding, private equity funds, pensioenfondsen, verzekeraars, maar ook particulieren grijpen (met succes) om zich heen in de financiële wereld.

Voorkom Bijzonder Beheer

Ons MKB is ziek. Klachten variëren van licht misselijk tot hondsberoerd. Zieke bedrijven zijn natuurlijk van alle tijden en af en toe gaat er een patiënt dood. Dat hoort erbij. Sinds 2008 waart echter een virus rond waardoor het aantal sterfgevallen onder de banenmotor sterk is toegenomen. Overheid en brancheorganisaties staan erbij en laten het doorwoekeren. En de banken, die hebben toch ook een belang? Zij hebben met Bijzonder Beheer een ‘ziekenboeg’. Daar helpen hun artsen & verplegers doodzieke maar levensvatbare patiënten er toch weer bovenop?

Nieuwe banken hinken op twee benen

De jarenlange kredietcrisis vormt niet de enige bedreiging voor het voortbestaan van de banken, de andere is een identiteitscrisis. Ook al is ze geen hoorn des overvloeds meer, de eigen navel staat bij de meeste banken nog altijd meer centraal dan de klant. Het internet heeft veel mogelijkheden gecreëerd om de belangen van de rekeninghouder beter te behartigen dan vroeger, maar techniek alleen vernieuwt onvoldoende. René Frijters heeft niet gewacht tot de wal het schip keert en is drie jaar geleden reeds met een nieuw type bank van start gegaan.

Crowdfunding en het rendement

Met dank aan het bureau Douw & Koren, mochten wij dit afgelopen weekend kennis nemen van de jaarontwikkelingen, aangaande Crowdfunding en specifiek de ontwikkeling hier in Nederland.

Een betaalbare financieringsdekking

De economie lijkt in 2016 weer wat verder aan te gaan trekken. Als ondernemer krijg je daardoor behoefte aan extra werkkapitaal. En daar sta je dan voor het loket van je bank. Als startend ondernemer met een geweldig idee. Als mkb’er met een investeringsplan of als bedrijf dat tot en met 2015 met eigen geld zeven magere jaren doorstaan heeft. Tenminste, als je tot zo’n ‘loket’ wordt toegelaten en niet verwezen bent naar een e-formulier op hun website. Of naar zo’n anoniem team met steeds wisselende helpdesk medewerkers. Kom je in 2016 e/v dan als klein zakelijke ondernemer weer makkelijk en goedkoop aan maatwerk financiering?

prev
next
  EXPERTS
 • Gerard Hofmeijer

  Gerard Hofmeijer
 • Redactie Xperwise

  Redactie Xperwise
 • Michiel Werkman

  Michiel Werkman
GEEF FEEDBACK