Maak van ons Xperwise úw Xperwise

×
 • Digitalisering
 • Financieel
 • Organisatie management
 • Personeelsmanagement
 • Wet- en regelgeving
 • Flexibel werken
 • Duurzaamheid
 • Mobiliteitsmanagement
×

Mobiliteitsmanagement

Mobiliteit is in vrijwel alle bedrijven van elke grootte nu gangbaar geworden, en vooral kleine bedrijven zien hierin specifieke voordelen. Door meer mobiliteit worden werknemers flexibeler en productiever en zijn ze meer tevreden over hun werk. En deze voordelen worden vertaald in meer omzet en lagere bedrijfskosten.


Na CO2 nu ook uw NOx footprint verlagen

Het verlagen van de CO2-footprint van het wagenpark is voor menig bedrijf allang geen vrijblijvende zaak meer. Het thema luchtkwaliteit (NOx en fijnstof) komt daar nu bij. Dieselgate maakt het actueel en straks moet er rekening gehouden worden met de nieuwe Europese tests die auto’s op daadwerkelijke uitstoot meten.

Kosten besparen met een fleetmanagementsysteem

De ritregistratiesystemen van weleer zijn anno 2016 uitgegroeid tot volwaardige fleetmanagementsystemen. Allemaal beloven ze dezelfde pijnpunten aan te pakken: of het nu om (hoge) brandstofkosten gaat, ongewenst rijgedrag, een betere planning of diefstalpreventie van materieel. Hoe bepaal je een geschikte leverancier?

Top 10 zuinige auto’s met werkelijk verbruik

Meerdere malen per jaar ververst ANWB en Natuur & Milieu de lijst met de top10’s van zuinige auto’s. Vanaf dit jaar wordt de lijst opgesteld volgens het werkelijke praktijkverbruik. Dus niet meer volgens het normverbruik zoals vermeldt in de glimmende brochures van de autofabrikanten. Het verschil is fors.

Elektrische auto’s in het wagenpark: hoogste tijd voor beleid!

Een plug-in hybride (stekkerhybride of PHEV) of een volledig elektrische auto (EV) opnemen in het wagenpark? Dan is de besparing van brandstof zeker niet het belangrijkste motief, blijkt uit onderzoek. Wel de gunstige fiscale regelingen (voor de werknemer). Hoogste tijd voor beter beleid.

Leaseauto van het Jaar 2016: Skoda Superb

De verkiezing Leaseauto van het Jaar, eind april georganiseerd door leasemaatschappij Alphabet, is gewonnen door de Skoda Superb. Voor het eerst werd er ook een Private Leaseauto van het Jaar benoemd. Die eer viel de nieuwe Opel Astra ten beurt.

Nederlandse automobilist duurste uit in Europa

Volgens de LeasePlan CarCost Index kost een benzineauto in Nederland gemiddeld 660 euro per maand en een dieselauto maandelijks 805 euro. In Duitsland liggen de maandlasten gemiddeld tussen de € 418 (benzine) en € 454 (diesel). Ook het Verenigd Koninkrijk en zelfs Zweden zijn goedkoper.

prev
next
  EXPERTS
 • Bart Luteijn

  Bart Luteijn
GEEF FEEDBACK