Social media B2B

Ieder bedrijf beschikt over een aantal social media. Maar worden deze kanalen actief beheert en zijn ze bovenal ook effectief? Lees alles over het bouwen van merken, community management, effectief communiceren en het inzetten van de juiste social media.


De kracht van LinkedIn als leadgenerator

Gebruik jij LinkedIn wel optimaal om nieuwe contacten te leggen, leads te genereren en klanten binnen te halen? Na het lezen van dit artikel zal je waarschijnlijk moeten toegeven dat je er meer uit zou kunnen halen. LinkedIn is hét social media kanaal bij uitstek om kwalitatieve leads te genereren. Wij geven je graag een aantal LinkedIn tips die je kunt gebruiken voor leadgeneratie.

Algemene voorwaarden in het digitale tijdperk

Ons leven speelt zich meer en meer af in de digitale wereld. Sociale contacten vinden plaats via social media, mail en Whatsapp en ook voor de boodschappen hoeven wij de deur niet meer uit. Al onze dagelijkse benodigdheden bestellen wij vanuit onze luie stoel.

Je bedrijf profileren met een bedrijfsvideo

Omdat Google video’s voorrang geeft in de zoekresultaten, dragen bedrijfsfilmpjes niet alleen bij aan het optimaliseren van je content, maar vormen ze ook een belangrijk onderdeel van je SEO.

Schending relatiebeding via social media

Met de opkomst van social media is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan het schenden van een relatiebeding. Hoe vormt de rechtspraak zich om deze ontwikkeling? Inmiddels zijn er heel wat zaken de revue gepasseerd. Tijd om recente uitspraken eens op een rij te zetten.

prev
next

Social Media uitbesteden ja of nee?

Tijd kun je net als geld maar één keer uitgeven. En dus ga je er spaarzaam mee om. De uren die je besteedt aan het plaatsen van content en het verkrijgen van likes en volgers, kun je niet besteden aan het uitvoeren van je core business. En daar wringt de schoen… Want om succesvol te zijn kun je eigenlijk niet meer zonder. Hoe kun je dat dus het beste aanpakken? 

De nieuwe privacywet

Veel Nederlandse ondernemingen verwerken persoonsgegevens en hebben dus te maken met de Wet bescherming persoonsgegevens (“Wbp”). Het Europees Parlement heeft een nieuwe privacyverordening aangenomen met verstrekkende gevolgen voor alle verwerkers van persoonsgegevens. Alle reden dus voor een kort overzicht van enkele belangrijke aspecten uit de nieuwe wetgeving.

Overtreding van het relatiebeding op social media

In en rondom de werkverhouding spelen social media een steeds grotere rol. Uitlatingen van uw (ex)werknemer op social media. Het gebruik van social media door werknemers tijdens het dienstverband, alles roept de nodige vragen op. Vaak gaat het bij ex-werknemers om mogelijke overtredingen van een overeengekomen relatiebeding.

Marketingcommunicatie over product, dienst, merk of bedrijf

Waar is mijn klant en daar moet ik naar toe! Communiceren over een product, dienst, merk of bedrijf, op wat voor manier dan ook, is van levensbelang voor ondernemers. Marketing en communicatie zijn dan ook niet meer weg te denken uit de moderne bedrijfsvoering. Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van internet en van sociale media als Twitter, Facebook en LinkedIn. Wat zijn de beste instrumenten om je bedrijf beter in de markt te zetten, nieuwe klanten te werven en met bestaande een langdurige relatie aan te gaan?

Imagebuilding: Werk aan een sterk merk

Een sterk merk heeft fans: tevreden klanten die als ware ambassadeurs via mond-tot-mondreclame een product verkopen. Merken die sterk in de markt staan zijn bijvoorbeeld Apple met de iPhone’s en iPads, Samsung met haar smartphones en tablets en Philips met de internet/ambilight tv’s. Delftsblauw is een topper over de hele wereld. Maar ook slagen bijvoorbeeld Hema en Zeeman erin om met hun kinderkleding op hun manier in het hele land sterk in de markt te staan. Een mooi voorbeeld was ook de wijze waarop het verbouwde Rijksmuseum zich via de media profileerde!

prev
next
    EXPERTS
  • Redactie Xperwise

    Redactie Xperwise
  • Koen van der Donk

    Koen van der Donk
GEEF FEEDBACK