IoT-sensormast maakt monitoring op afstand mogelijk

Defecte sensoren zijn definitief verleden tijd!

De sensormast van Driekleur-Besturingen vindt gretig aftrek in de projectzonwering. Niet verwonderlijk, want deze mast kan modulair worden opgebouwd met weersensoren voor zon, windrichting, windsnelheid, temperatuur en regen. “De sensormast kan zowel bedraad als draadloos worden gekoppeld aan de zonweringsautomaten van alle bekende merken (Somfy Animeo IB+, Somfy IPio, Tedsen, ….) en van alle generaties. Bovendien kan de mast één-op-één worden uitgewisseld”, vertelt Jan Smit van Driekleur-Besturingen. “Hierdoor leent het product zich uitstekend voor nieuwbouw- én vervangingsprojecten.”

REALTIME INZICHT, OOK OP AFSTAND

Recent heeft Driekleur-Besturingen een dertigtal nieuwe masten geïntroduceerd en geleverd aan diverse bestaande projecten in de gezondheidszorg, evenals aan een aantal fabrikanten. “De zogenaamde IoT-sensormasten zijn voorbereid op monitoring op afstand via het Driekleur-Besturingen (DKB) IoT-platform”, aldus Smit. “Een speciale IoT-sensor verzamelt alle data van de weersensoren en deelt deze real-time en via een Long Range, Low Power IoT-verbinding met het DKB IoT-platform, waarop in één oogopslag zichtbaar wordt waar de masten zich bevinden, door wie de masten zijn geleverd en hoe zij op ieder moment functioneren.”

“De IoT-sensormast met IoT-sensor is een belangrijke nieuwe feature van Driekleur-Besturingen”

ONDERHOUD OP MAAT

“De IoT-sensormast met IoT-sensor is een belangrijke nieuwe feature van Driekleur-Besturingen”, benadrukt Smit. “De real-time monitoring maakt namelijk onderhoud op maat mogelijk. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 70% van de schade aan zonweringsinstallaties/screens wordt veroorzaakt door het disfunctioneren van de weersensoren. Via het DKB IoT-platform echter wordt automatisch een alarm verzonden, zodra de sensoren onderhoud nodig hebben. Haperende sensoren kunnen proactief worden vervangen, waarmee schades worden voorkomen. Naar wens kan hier zelfs een garantie op worden afgegeven. Doordat de monitoring standaard onderdeel uitmaakt van het onderhoudscontract, kunnen zonweringsspecialisten én installateurs zich bovendien goed onderscheiden in de overvolle zonweringsmarkt.”

“Naar verwachting zijn de producten begin volgend jaar leverbaar”

PILOTFASE

Op dit moment wordt een aantal pilotprojecten uitgevoerd met de IoT-sensormasten en IoT-sensoren, vertelt Smit, waarna indien nodig nog enkele optimalisaties worden doorgevoerd. “Naar verwachting zijn de producten vanaf begin volgend jaar leverbaar, zodat zonweringsspecialisten, installateurs en fabrikanten de techniek nog kunnen installeren vóórdat de zon weer in kracht toeneemt.”

Klik op de afbeelding om met ons in contact te komen